Mand ude at gå.  Det er mørkt og diset

MENSTRUATIONEN ER IKKE KOMMET TIL TIDEN? VENTETIDEN KAN VÆRE HÅRD

Husk, at du ikke er alene

Det er fuldstændig normalt, at der forekommer variationer i ens cyklus. Selvom din menstruation sædvanligvis nærmest sker på klokkeslæt, kan der være masser af årsager til, at din menstruation udebliver – lige fra graviditet til stress eller pludseligt vægttab eller vægtstigning. Hvis du fornylig har haft ubeskyttet sex, eller hvis der er risiko for, at din prævention ikke har fungeret, som den skulle, kan du fx overveje følgende.

ANDRE ÅRSAGER TIL AT MENSTRUATIONEN UDEBLIVER

Udover graviditet er der er mange grunde, til at menstruationen kan udeblive. Tjek nedenstående og konsulter din læge, hvis du tror at en eller flere af disse faktorer kan være gældende for dig:

Hvad gør jeg så

Det er naturligt, at spekulere på graviditet hvis din menstruation ikke kommer til tiden, og hvis det er tilfældet for dig, kan du gøre følgende.

Illustration af quiz

P-piller, hormonspiral eller p-stav? Hvad skal du vælge?

 

Besvar fem spørgsmål og se hvilke typer af prævention, der kan passe godt til dig.

ALTERNATIVE PRÆVENTIONSMETODER

Hvis dit sædvanlige præven-tionsmiddel har svigtet, hvis en udebleven menstruation har givet dig bekymringer, eller hvis din nuværende prævention bare ikke passer til din livsstil, så kan du overveje disse præventionsmetoder:

SAMMENLIGN METODER

Prævention er gratis i Grønland

- brug prævention og pas på hinanden

Vidste du at du frit kan hente kondomer til eget forbrug på den nærmeste sundhedsklinik, helt uden tidsbestilling?

Det er rigtig godt at kombinere brugen af kondom med en fast præventionsform. I Grønland er du så heldig, at du gratis kan få forskellige præventionsformer, alt efter hvad der passer bedst til dig.

P-piller skal tages dagligt. Er du ikke så god til at huske eller synes du, at daglige rutiner begrænser dig, kan du vælge en langtidsvirkende præventionsform som hormonspiral eller p-stav. En hormonspiral virker i 3-6 år afhængig af hvilken type du vælger.

Tag en snak med en sundhedsperson om prævention, så du får det på plads. Sex er meget sjovere, hvis man ikke bagefter skal tænke på kønssygdomme eller graviditet.

KEND DINE MULIGHEDER

SAMMENLIGN METODER