MinPrævention-Kvinde

OM HORMONER OG KROPPEN

Naturlige hormoner

Vi har alle hormoner, og de påvirker os på forskellige måder. Ofte mærker vi ikke effekten direkte på vores krop, men sommetider gør vi – især i puberteten, hvor der produceres store mængder sexhormoner. Disse hormoner, herunder østrogen og gestagen, aktiverer og påvirker menstruationscyklussen.

Hormoner og menstrua-tionscyklus

En menstruationscyklus varer cirka 28 dage, og reguleres af hormoner, der er naturligt forekommende i kroppen. Her følger en kort beskrivelse af, hvordan det foregår.

Illustration af quiz

P-piller, hormonspiral eller p-stav? Hvad skal du vælge?

 

Besvar fem spørgsmål og se hvilke typer af prævention, der kan passe godt til dig.

PRÆVENTIONSMETODER

Få mere at vide om præventionsmetoder, der passer til dig og din livsstil her:

SAMMENLIGN METODER

Prævention er gratis i Grønland

- brug prævention og pas på hinanden

Vidste du at du frit kan hente kondomer til eget forbrug på den nærmeste sundhedsklinik, helt uden tidsbestilling?

Det er rigtig godt at kombinere brugen af kondom med en fast præventionsform. I Grønland er du så heldig, at du gratis kan få forskellige præventionsformer, alt efter hvad der passer bedst til dig.

P-piller skal tages dagligt. Er du ikke så god til at huske eller synes du, at daglige rutiner begrænser dig, kan du vælge en langtidsvirkende præventionsform som hormonspiral eller p-stav. En hormonspiral virker i 3-6 år afhængig af hvilken type du vælger.

Tag en snak med en sundhedsperson om prævention, så du får det på plads. Sex er meget sjovere, hvis man ikke bagefter skal tænke på kønssygdomme eller graviditet.

KEND DINE MULIGHEDER

SAMMENLIGN METODER