Glad kvinde. Det er sommer. Solen skinner kraftigt bagfra

OM HORMONER I DIN PRÆVENTION

Hormoner kan forhindre du bliver uplanlagt gravid

Hormoner forekommer naturligt i kroppen og påvirker os alle på forskellige måder. Nogle præventionsmetoder indeholder hormoner, der påvirker din menstruationscyklus og forhindrer at du bliver gravid, hvis du ikke ønsker det. Uanset om virkningen er kort- eller langsigtet, er den ønskede effekt den samme.

Prævention der gør brug af hormoner

Der er forskellige præventionsmetoder, der gør brug af hormoner med henblik på at undgå graviditet. Her er en kort oversigt over, hvordan de virker.

Illustration af quiz

P-piller, hormonspiral eller p-stav? Hvad skal du vælge?

 

Besvar fem spørgsmål og se hvilke typer af prævention, der kan passe godt til dig.

PRÆVENTIONSMETODER

Få mere at vide om præventionsmetoder der involverer hormoner her:

SAMMENLIGN METODER

Prævention er gratis i Grønland

- brug prævention og pas på hinanden

Vidste du at du frit kan hente kondomer til eget forbrug på den nærmeste sundhedsklinik, helt uden tidsbestilling?

Det er rigtig godt at kombinere brugen af kondom med en fast præventionsform. I Grønland er du så heldig, at du gratis kan få forskellige præventionsformer, alt efter hvad der passer bedst til dig.

P-piller skal tages dagligt. Er du ikke så god til at huske eller synes du, at daglige rutiner begrænser dig, kan du vælge en langtidsvirkende præventionsform som hormonspiral eller p-stav. En hormonspiral virker i 3-6 år afhængig af hvilken type du vælger.

Tag en snak med en sundhedsperson om prævention, så du får det på plads. Sex er meget sjovere, hvis man ikke bagefter skal tænke på kønssygdomme eller graviditet.

KEND DINE MULIGHEDER

SAMMENLIGN METODER