MinPrævention-Kvinde

TRÆT AF DEN DAGLIGE RUTINE?

Mange kvinder ønsker, at deres prævention fylder mindre i hverdagen

Nu om dage er vores rutiner i meget mindre grad... rutiner. Ind imellem familie, venner, arbejde, rejser og de utallige måder hvorpå vi bruger vores fritid, kan hver eneste dag være forskellig fra dagen før. Det er ikke underligt at mange kvinder kæmper for at huske pillen hver eneste dag, men der er masser af alternativer.

Bryd ud af den daglige rutine

Hvis du mener, at det er urealistisk for dig at skulle tage en pille på samme tidspunkt hver eneste dag, så er du bestemt ikke alene. Her får du en kort beskrivelse af andre rutiner, der måske vil passe bedre til dig.

Illustration af quiz

P-piller, hormonspiral eller p-stav? Hvad skal du vælge?

 

Besvar fem spørgsmål og se hvilke typer af prævention, der kan passe godt til dig.

ALTERNATIVE PRÆVENTIONSMETODER

Her får du lidt flere oplysninger om præventionsmetoder, der kan hjælpe dig med at bryde ud af den daglige pillerutine:

SAMMENLIGN METODER

Prævention er gratis i Grønland

- brug prævention og pas på hinanden

Vidste du at du frit kan hente kondomer til eget forbrug på den nærmeste sundhedsklinik, helt uden tidsbestilling?

Det er rigtig godt at kombinere brugen af kondom med en fast præventionsform. I Grønland er du så heldig, at du gratis kan få forskellige præventionsformer, alt efter hvad der passer bedst til dig.

P-piller skal tages dagligt. Er du ikke så god til at huske eller synes du, at daglige rutiner begrænser dig, kan du vælge en langtidsvirkende præventionsform som hormonspiral eller p-stav. En hormonspiral virker i 3-6 år afhængig af hvilken type du vælger.

Tag en snak med en sundhedsperson om prævention, så du får det på plads. Sex er meget sjovere, hvis man ikke bagefter skal tænke på kønssygdomme eller graviditet.

KEND DINE MULIGHEDER

SAMMENLIGN METODER