“HVORNÅR KAN JEG BEGYNDE AT BRUGE PRÆVENTION IGEN EFTER AT HAVE FÅET FORETAGET EN ABORT?”

SØRG FOR AT VÆRE ORDENTLIGT BESKYTTET

Efter at have fået foretaget en abort er mange kvinder ivrige efter igen at begynde at bruge prævention, for derved at undgå endnu en graviditet. Men hvor hurtigt kan man begynde?

Du kan begynde at bruge prævention straks efter aborten, så du igen er beskyttet imod graviditet, forudsat at der ikke har været komplikationer.

contraception after abortion

Det er vigtigt at begynde at bruge prævention hurtigt efter en abort.

Din krop har muligvis brug for tid til at komme sig, men evnen til at blive gravid vender hurtigt tilbage. Du kan få din ægløsning indenfor de første uger efter aborten, hvilket er det tidspunkt i din cyklus, hvor der er størst risiko for at blive gravid.

Næsten alle præventionsmetoder kan påbegyndes straks efter indgrebet. Hvis ikke du føler dig klar til at vælge en præventionsmetode, eller hvis du gør brug af naturmetoden, så er det vores anbefaling, at I bruger en backupmetode, som fx. kondomer. I det mindste indtil du har fået en snak med din læge.

Hvis din uplanlagte graviditet var et resultat af, at din prævention svigtede, og du derfor er klar til at prøve en anden præventionsform, kan du sammenligne metoderne her og se, hvad der passer til dig.

Med de mange forskellige metoder, som du kan vælge imellem, kan du forhåbentligt finde en præventionsmetode som kan give dig den sikkerhed og tryghed, du søger.

De bedste hilsner fra

Alle os hos #MINPRÆVENTION

Recommended Articles